Sensitive Barn

Sensitive barn blir ofte misforstått

barn som holder seg for ørene

 

Misforståtte barn

Ekstra sensitive barn får ofte merkelapper som vanskelig, sjenert eller bortskjemt. Barn som ikke blir møtt med forståelse, forstår ikke seg selv. Det er noe galt med MEG. Selvfølelsen og selvtilliten brytes ned. 

 

Reaksjonene er ofte ikke rasjonelle

Sensitive barn blir lett oppjaget eller reagerer med annen uhensiktsmessig adferd, når de blir overstimulert. Det er lett å bli overstimulert i en travel hverdag med barnehage/skole, fritidsinteresser, lekeavtaler osv. Sensitive barn har en medfødt evne til raskt å registrerer forandringer og finere nyanser, som andre overser.

"Særlig sensitive barn reflekterer før de handler, er samvittighetsfulle og ofte pliktoppfyllende. De sover gjerne veldig lett og liker ikke plutselige forandringer, mye stimuli og emosjonelt stress", i følge den amerikanske psykologen Elaine Aron.

Når et barn blir overstimulert og reagerer med for eksempel å bli oppjaget, kan det raskt oppstå konflikter mellom barnet og lekekamerater/venninner, lærere, pedagoger og foreldre. Adferden til ditt barn kan bli misforstått i en negativ retning, noe som lett kan resulterer i mange irettesettelser og kjefting, som påvirker ditt barns selvtillit og selvfølelse negativt.
 
 

En mor kjefter på sitt sensitive barn 

Det er noe galt med MEG

Når man kjefter på et barn sier man indirekte: «Det er noe galt med deg», «Du klarer det ikke», «Du er ikke god nok». Barn tåler mye, men blir summen av alle irettesettelsene, kjeftinger, manglende anerkjennelse, forståelse og negative kommentarer for stor, så går det ut over selvtilliten og selvfølelsen.

Samtidig så vokser barnets frustrasjon. Ikke minst fordi det kan være enormt vanskelig for et barn å sette konkrete ord på hva det opplever. I stedet bygger det seg opp følelsesmessig innvendig, som etter hvert kommer til uttrykk i adferden. 

En lav selvfølelse kan føre til nervøsitet, aggressivitet, manglende konsentrasjon, mobbing, dårligere prestasjoner på skolen og mye mye mer. 


 
Trist jente

Gi pauser og styrk selvfølelsen

Hvis du tror at det er en god idé å gi barnet ditt et pusterom med ro og fred til å lukke den stimulerende verden ute, så kan mentaltrening være en veldig god løsning.
Mentaltrening er ytterst velegnet til avslapning. Når mentaltreningen i tillegg er med på å styrke selvfølelsen, så har du allerede hjulpet ditt barn et godt stykke videre i retning av en riktig god barndom med "Historier som virker". 
 
Barn ekstra sensitiv lader opp med historier

Forslag:
La ditt barn slappe av om ettermiddagen, og la de gode "historiene" fylle opp barnet ditt med selvfølelse og selvtillit. Bruk dem både om dagen og som godnatthistorier. Som godnatthistorie hjelper det ditt barn til å opnå en dypere søvn pga. den innebygde avspenning, og ditt barn guides inn i drømmeland mot slutten av historiene.

Alle CD/mp3`ene har både dag - og godnatthistorier. Kjøper du vårt rimeligste alternativ mp3 nedlastning, får du også GRATIS tilgang til online streaming fra "Min side". 

En morsom, givende og annerledes måte å få godnatthistorie på, for barn i aldersgruppene 3-7 år og 8-12 år.
 

There are no products matching the selection.