Selvfølelse til barn

Selvfølelse til barn

anbefalt av barnepsykolog

selvfølelse skapes slik
selvfølelse til barn
selvfølelse til ditt barn
selvfølelse
selvfølelse skapes slik
selvfølelse til barn
selvfølelse til ditt barn
selvfølelse

Hvordan skaper jeg høyere selvfølelse for barnet mitt?

Barnets selvfølelse avhenger av barnets indre overbevisninger. Overbevisninger som "Jeg er noe helt spesielt", "Jeg har noe helt særlig" og lignende, styrker selvfølelsen.
Men det er også overbevisninger som svekker selvfølelsen. Det dreier seg om følelser, som i ord kan uttrykkes som: "Jeg er ikke god nok", "jeg slår ikke til", "jeg duger ikke til noe", "det er noe galt med meg". Forskjellig formulert fra barn til barn. Følelsene: Jeg er ikke elsket, andre liker meg ikke, jeg er ikke ønsket, jeg får ikke være her og lignende formuleringer gir ekstra negativ fokus som resulterer i en lav selvfølelse.
 
Negative overbevisninger svekker barnets selvfølelse
Disse Cd'er skaper høyere selvfølelse
 
selvfølelse selvtillit
 
Det dreier seg ikke om konstante følelser, men om følelser som kommer, når barnet ditt opplever at verden går i mot seg. Disse følelser kan variere veldig fra dag til dag og fra periode til periode og er naturligvis enda sterkere, når barnet utsettes for forskjellige belastninger slik som skolestart, skilsmisse, det at få en lillebror eller lillesøster eller når storebror eller storesøster får ros eller anerkjennelse og barnet føler at det ikke får den samme mengde oppmerksomhet, blir sladret på, og mye annet.
Disse følelser kan så "overdekkes" med andre negative følelser som f.eks. Jeg er for tykk, jeg er for klossete, jeg er for dum, jeg er for stygg og lignende.
 
Disse følelser gir så noen symptomer som f.eks. at barnet ditt blir sjenert, stille eller det motsatte, trist eller overglad, tviler på egne evner, blir hissig, nærtagende, urolig, får vanskeligheter med å falle i søvn og mye mye annet.

Husk på at disse følelser er noe alle mennesker har i større eller mindre grad, men det er viktig at få dem til at fylle så lite som overhode mulig, så dit barn opplever en god oppvekst som basis for et senere godt liv som voksen.
 
Følelsene: Jeg er ikke elsket, andre liker meg ikke, jeg er ikke ønsket, jeg får ikke være her og lignende formuleringer gir en dårlig selvfølelse.
Følelsene: Jeg er ikke elsket, andre liker meg ikke, jeg er ikke ønsket, jeg får ikke være her og lignende formuleringer gir en dårlig selvfølelse.

Disse CD'er kan hjelpe barnet ditt til at styrke de gode følelser som "Jeg er god nok", "Jeg kan godt", Jeg er noe helt spesielt"
 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.