Korana krisen utfordrer familielivet

KORONA KRISEN UTFORDRER FAMILIELIVET

Fortvilet mor og barn som krangler

Målet er å flate ut spredningen, så man unngår toppene.
Det gjelder viruset på utsiden. Men det gjelder også følelsene på innsiden.

Meningfylt innhold

For noen dager siden rapporterte NRK TV at: «Mange foreldre sliter med å gi barna meningsfylt innhold i den nye hverdagen hjemme». Hva kan være meningsfylt innhold i disse dager? 

At det kan være vanskelig å fylle dagen med meningsfylt innhold, forstå de fleste at kan være utfordrende. For selv om Norge har klart å få på plass en nasjonal pandemiplan, så inngikk det ikke i den at:

 «Alle foreldre burde ha en nødkasse som også inneholder alternative hverdagsrutiner, ukeplan og meningsfylt innhold. 
For landet kan komme i en situasjon hvor landets skoler og barnehager må stenge».

Pandemi nødeske

En form for pandora`s eske til bruk ved en pandemi kunne ha kommet godt med? 
Det finner du dessverre ikke her på siden, men du vil finne noe meningsfylt innhold som kunne lagt i en pandemi nødeske. 

Det vi vet er at det er en ny hverdag som gir mange utfordringer. Det er en prøvelse for samfunnet som helhet, spesielt sårbare grupper og barnefamilier i særdeleshet. Og det på «alle» de områder som utgjør de store søylene i hverdagen slik som det økonomiske, jobb, skole, barnehage, vår frihet, det sosiale og det praktiske, samt helse- og følelsesliv.  

Korona viruset presset familie

Når det gjelder det siste følelseslivet, så er det naturlig grobunn for aktivering av alle de tyngre følelsene slik som frustrasjon, avmakt, irritasjon, sinne, stress, frykt, angst, uro, savn, fortvilelse, sorg, søvnproblemer osv. Så aksepter følelsene hos deg selv, din partner og dine barn. Det demper konfliktnivået og ditt barn el. partner føler seg sett, forstått og elsket.

Jente kysser sin mor

Hvis du har barn i alderen 3-7 eller 8-12 år så har vi noe som er unikt og virkningsfult. Det kan brukes som en del av den nye dagsrutinen hjemme hos dere. Det vil så absolutt være en hjelp og et solid bidrag til å fylle dagen med noe meningsfylt og som kan bidra til vekst på den positive siden av følelsesskalaen. 

Gutt og jente lytter til historier

Det er historier på cd/mp3/strømming (streaming) som opprinnelig ble skapt for å styrke barn og unges selvfølelse og selvtillit. Noe alle barn kan ha bruk for, men det er kanskje spesielt viktig under en krise som vi står ovenfor nå, da situasjonen skaper mange følelser og bekymringer. 


Hva er det unike med historiene - hvordan virker de?

- de starter alle med en avspenning (får hjernen til å skifte bølgelengde)
- spesialkomponert bakgrunnsmusikk (forsterker virkningen av avspenningen)
- historiene er en hjelp til å koble av og «lande i seg selv», gjenfinne balansen
- ditt barn er hovedpersonen
- i alle historiene er det utfordringer, tilpasset aldersgruppen, som må løses (stimulerer kreativiteten)
- ditt barn er den utvalgte, den som kan hjelpe med å løse utfordringen eller problemet (løfter ditt barn opp)
- gjennom historiene mottar ditt barn gjentakende ros, skryt og positive bekreftelser «Du er herlig, «Du er helt fantastisk», «Så klok du er», «Du er helt utrolig, tusen takk» «Du er snill» «Du kan..» Gjentakelser brukes i reklame, fordi det virker. (skape positive endringer og gir ditt barn anerkjennelse og et løft )

Jente i sengen

- historiene hjelper ditt barn til å flytte fokus til noe positivt (det som gis oppmerksomhet vokser)
- barna opplever historiene som noen helt alminnelige historier, men det er i realiteten mentaltrening, men de er også anbefalt av anerkjent barnepsykolog som mindfulnes til barn.

- alle historier kommer i 2 versjoner.
            - Goddag versjon (som vil være fint å bruke som ett positivt avbrekk i den nye daglige rutinen f.eks. midt på dagen)
            - Godnattversjonen avsluttes med at ditt barn mot slutten guides lengre og lengre inn i drømmeland. Historiene fungerer derfor effektivt som sovehjelp.

Gutt sover

For dere som har hjemmekontor, gir tiden ditt barn hører på historien(e) et lite pustehull med ro. En aktivitet som kan være fint å følge opp med er at ditt barn tegner fra historien(e), litt ut fra alder og modning vil det kunne gi ytterligere arbeidsro eller en lur på sofa`en.

GRATIS UNDER KORONAKRISEN

Kjøper du en av rabattpakkene for aldersgruppen 3-7 år som nedlastning/streaming vil du motta en gratis historie «Andre liker meg» som nedlastingsfil for seg selv.

Andre liker meg - Historier som virker

(For ungdom fra ca. 12-18 år har vi Glede-energi-selvfølelse som ikke historiebasert, men er en støtte og hjelp i den livsfasen de gjennomgår. Innsikter, øvelser og teknikker til å sortere tankene, aksept av seg selv og følelsesenes berg- og dalbane, avspenningsøvelser m.m.) 


Velger du mp3 m/streaming er det tilgjengelig umiddelbart, både som nedlastning og som streaming/strømming direkte fra «Min side». 

Vi anbefaler rabattpakkene. Utover at de er rimeligere, så får ditt barn flere historier å velge mellom.

Den historien ditt barn til enhver tid liker best, er gjerne den som virker best,

hvor ditt barn trenger det mest.

 Gutt jente tommel opp

 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.