Barn som våkner om natten

Våkner barnet ditt om natten?

Søvnig jente
 
Her er den lette løsningen, som mange faller for:
 
Legg deg opp i min/vår seng og sov igjen”
 
Og ja, det virker.

MEN

Det er ikke en god løsning. Din og barnets søvn blir avbrudt og det danner en vane.

Veldig ofte (men ikke alltid) løser disse Cd'ene/mp3´ene problemet, uten at du trenger å følge resten av oppskriften.
Hvorfor? Fordi ditt barn kommer til å sove dypere og faller trygt i søvn - se lengre nede.
 
Ellers følg denne oppskriften:
Dette er en bedre, men mye mer krevende løsning. På lengre sikt er det den eneste holdbare.
 
Barn som våkner om natten

Kærlighet og konsekvens

Ta tyren ved hornet (eller rettere sagt stå opp og ta barnet i hånden):

1.punkt
Legg barnet ditt i sengen om kvelden som du pleier. Som noe nytt introduserer du en av de mange CD`er/mp3 nedlastninger som er nederst på siden her. 

Hvorfor? Det får du svar på litt lengre nede i artikkelen. Iaktta ditt barns reaksjon på dette (smil i munnviken, glede neste morgen eller andre bekreftelser på at barnet ditt synes at det er fint og godt). Etter 1-3 dager fortsetter du med 2. punkt.
 
2. punkt.
Selv om det krever en god del av din styrke, stå opp av sengen og følg barnet tilbake til sin egen seng, når barnet kommer den første natten. Sett Cd\ en/mp3`en på (ha den klar innen du legger deg). Bli sittende helt til ditt barn sover, om det så tar 3 timer. Vær hele tiden kjærlig og omsorgsfull.

3. punkt 
Punkt 3.
Gjenta 2. punktet inntil ditt barn faller i søvn med det samme (vanligvis etter få dager), når det blir lagt i seng igjen.

4. punkt 
Det typiske som inntrer (men ikke alltid) vil være at ditt barn sover hele natten gjennom, etter noen få dager eller i løpet av en uke. Nå kan du sove godt om natten og du har et trygt barn som sover hele natten igjennom. 

Hvorfor fungerer disse Cd’er/mp3 nedlastninger så godt for søvnproblemer?

Jente sover
 
Alle historiene innledes med en kort avspenning som får barnet ditt til å slappe av.

1. Veldig ofte får avspenningen barnet ditt til å sove så dypt at det rett og slett ikke våkner om natten lengre. 
 
2. Den fine historien hvor barnet blir rost hele veien inn i drømmeland, gjør at utryggheten, som får mange barn til å våkne, forsvinner helt. 
 
3. Samtidig får det hjernens bølgelengde til å skifte over fra betabølger (dominerende om dagen) til alfabølger (domenerende om kveld/natten).
 
I disse "Historier som virker" er barnet ditt hovedpersonen og barnet ditt blir hele tiden rost av de som de møter i historiene. Dette styrker i lengden barnets selvfølelse og selvtillit. Men først og fremst får det barnet ditt til å falle i søvn med et smil, fordi det er blitt rost og bekreftet. Altså en ekstra belønning for å legge seg til å sove igjen.

Alle historiene understøttes av rolig bakgrunnsmusikk som er spesialkomponert av Kenneth Plon. Han har mer enn 20 års erfaring innenfor dette området.
 
Virker det?
Mange barn lukter lunten når det er f.eks. snakk om noe som kan få de til å sove, og de kjemper i mot. Det er mange måter å løse det på, og man får noen ganger lyst å gi opp. Etter 8 års kamp med søvnproblemer, så kan du her lese om hvordan en mor løste det: Alt var over på fem dager

PS. Det er andre Cd'er/mp3`som er omtalt på denne hjemmesiden, men de som står under her er de mest velegnede til nettopp dette formålet.
 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.