Betingede reflekser

BETINGEDE REFLEKSER FÅR DITT BARN TIL Å FALLE TIL RO

Hva er en betinget refleks

Ivan P. Pavlov mottok i 1904 nobelprisen for å oppdage betingede reflekser. Kort fortalt: Han foret noen hunder. Hver gang han foret dem ringte han med en klokke. Etter en stund kunne han ringe med klokken uten å gi hundene mat og allikevel savlet hundene i forventningen om at maten ville komme. Det hedder en betinget refleks. Du kan se en video her om hans forsøk.
 
 
 

Betingede reflekser får ditt barn til å slappe av

Når barnet ditt har hørt disse historiene med innleserens beroligende stemme tilstrekkelig mange ganger, vil ditt barn helt automatisk danne en betinget refleks til stemmen. Det får ditt barn til å falle til ro. 

Et morsomt eksempel: En dansk kunde på 24 år kjøpte "Du er god nok" til seg selv (han hadde ingen barn). Han hadde hørt den når han selv var barn og nå falt han i søvn, bare han hørte innledningen. Men det mest slående var, at da han snakket med Carsten Sommerskov i telefonen midt på dagen, sa han, at han ble helt døsig bare av å høre stemmen.
 

Overførsler hjelper på virkningen

Et annet gammelt forskningsprosjekt som forklarer en del av virkningen: Lille Albert eksperimentet. Kort forklart: Når et barn reagerte på en påvirkning vil en lignende påvirkning kunne fremkalle den samme reaksjonen så lenge påvirkningen har tilstrekkelig likhet. Og dermed kommer påvirkningen fra musikken, selv om der er forskjellig musikk til de ulike "historiene".
 

per side
Nyhet! Nå kan du avspille dine kjøp, akkurat som en app, uten å måtte laste ned. Logg inn på «Min side» og spill av.
 1. "Indre Ro" cover

  Indre Ro

  Pris: Download: kr 98,00 CD: kr 98,00
  Mer avslappet og mindre stress. Skap psykisk balanse og få mer overskudd ......
   
  CD Utsolgt
   

 2. "Null Stress" cover

  Null Stress

  Pris: Download: kr 98,00 CD: kr 98,00

  Er du stresset påvirker det både deg og omgivelsene. Mentaltrening og avspenning som kan brukes til alle former for stress....

  Førpris 228,- NÅ 98,- 

  Kun 12 igjen

 3. "Sove Godt" cover

  Sov Godt

  kr 98,00
  Ingen sovemedisin, ingen bivirkninger, ingen søvnproblemer. Dette er utelukkende avspenning og søvndyssende musik. Sovehjelp for voksne og ungdom. 
  CD utsolgt 
  Download Førpris 178,- NÅ 98,-

per side