Anbefalinger fra barnehage

Fra barnehage om selvfølelse

Mentaltrening gir ro og trivsel i barnehage

Alle CD´er/mp3`er især laget til å styrke barnas selvfølelse og selvtillit. Barna får en guidet avspenning før de blir med inn i fantasifulle, fengende og flotte historier, hvor de møter ulike vesener. Det kan være besøk til "Bamseland", "Småfolket" (som holder til like utenfor en barnehage) osv.
 
Historiene er anbefalt av barnepsykolog Marie Elbinger Gramstrup som har mange års erfaring i barnepsykologi: "Carsten Sommerskovs historier kan brukes til å hjelpe barn med å få mere ro i en travel hverdag og få tilbake troen seg selv." 
 
Barna får gjennom historiene mange positive bekreftelser som gradvis setter sine spor i barnets underbevissthet og skaper varige gode endringer. Selv om det er mentaltrening, så opplever ikke barna det slik. De opplever det som gripende historier de kan leve seg inn i. 

De er godt egnet til et avbrekk i barnehagen, hvilestund eller på et stillerom hvor de som ønsker kan trekke seg litt tilbake og lytte til historiene. Man kan også ha de på mens barna holder på med rolig lek (f.eks. for de aller minste).
 
Eller når barna begynner å bli slitne på slutten av dagen. Barna kan tegne fra historiene og la fantasibildene tre frem i et kreativt uttrykk. Det er mange muligheter til hvordan de kan brukes. Under her finner du en tilbakemelding fra en barnehage i Danmark og hvilke erfaring de har gjort seg med bruk av disse historiene. (Du finner ellers produktene helt nederst på siden).
 
Hvilestund - skaper ro og barna henter seg inn igjen

 
Hei Carsten Sommerskov.
Da jeg ringte til deg i februar måned for å bestille historiene dine til barnehagen Bakgården i Aars, spurte du om vi ville skrive til deg og fortelle om våres erfaringer ved bruken av disse. Det er nå gått ca. 3 måneder og vi er blitt en del klokere.
 
Vi har begynt å mentaltrene pga. at vi syntes at de fleste av de 60 barna vi hadde her, var rastløse, bråkete og "fylte" for mye. Etter våres mening har de fleste av "barna våres" - "nok å gjøre" i løpet av dagen/uken. F.eks. er det mange barn som møter tidlig i barnehagen, der er de er i full sving fra de kommer til de blir hentet.
 
Når de har "fri" fra barnehagen skal de av sted til forskjellige fritidsinteresser som svømming, fotball, speider osv. Det er helt fint, men hvor når får disse barna mulighet til å slappe av??? Det mener vi at de har mulighet til ved å mentaltrene.
 
Det at barna igjennom historiene blir bekreftet i at de er gode, skjønne, gode å leke med osv. er med på å gjøre slik at de får en form for indre ro, som igjen resulterer i mere harmoniske barn.
 
I barnehagen er vi aldersoppdelt, så derfor har vi hatt mulighet til å se forskjellen ved å mentaltrene med de 3 - 4 - 5 & 6 årige.

De 3 - 4 årige:
Barna ligger på hver sin madrass. Mens vi lytter til historien er der en del av barna som er urolige. Vi går derfor rundt og legger en rolig hånd på ryggen eller masserer føttene deres — og det er en fordel fordi de blir avslappet og ligger og lytter oppmerksomt til historien. Etter avsluttet mentaltrening er barna kommet "ned i omdreininger og aktivitets/lyd nivået er på et annet (mer tolerant) plan.

De 4 - 5 årige:
Hos denne aldersgruppe kan vi merke tydelige endringer. Før de begynte å mentaltrene var de ganske urolige, bråkete og hadde en form for indre uro.
 
Vi føler at de er noen helt nye barn vi har fått, dem som vi har begynt å mentaltrene. De er blitt mye mere rolige, velbalanserte og her merker vi tydelig at barna har blitt mere harmoniske. De er ikke så utadreagerende som de kunne ha være før. Noen foreldre til denne barnegruppen har sagt "Det er jo et helt annet barn vi har fått" (det er positivt ment).
 
Foreldrene har videre sakt at de tydelig kan merke forskjell på når vi mentaltrener og når vi ikke gjør det (vi strever etter å mentaltrene hver dag). Barna kommer også selv og spør om vi ikke snart skal mentaltrene (utrolig godt). 
  
De 5 - 6 årige:
Disse barna har også stor glede av å mentaltrene. De ligger helt stille og lytter til historien. Barna i denne gruppe er likesom de andre barna, de kommet ned i omdreininger. De er ikke så rastløse som før vi begynte å mentaltrene.
 
Jeg kan dessverre ikke fortelle hva det er mentaltrening gjør med alle barna utover at de blir positivt bekreftet, som gjør at de tenker positivt. De får en indre ro, bliver harmoniske, kommer ned i et annet gir. Mentaltrening kan varmt anbefales.

Vennlig hilsen

Lene Bystrup
Les mer:
 
 
 

per side
Nyhet! Nå kan du avspille dine kjøp, akkurat som en app, uten å måtte laste ned. Logg inn på «Min side» og spill av.
 1. Du er toppen Covers

  Du er toppen (3 - 7 år)

  From: kr 378,00

  To: kr 468,00

  NYHET!
  Styrk selvfølelse og selvtillit med noen herlige historier til ditt barn. I nuslingetreet er ditt barn hovedpersonen i disse nye historiene.

 2. "Dine Glade Barn" - Rabattpakke covers

  "Dine Glade Barn" - Rabattpakke (3 - 7 år) og (8 - 12 år)

  From: kr 598,00

  To: kr 748,00

  Ditt barn opplever det som historier, men det er faktisk mentaltrening som styrker selvfølelsen og troen på seg selv. Grunnlaget for en sunn barndom. Alle historiene er innspilt både i dag- og godnattversjon.

 3. "Ditt Glade Barn" - Rabattpakke (3 - 7 år) og (8 - 12 år)

  "Ditt Glade Barn" - Rabattpakke (3 - 7 år) og (8 - 12 år)

  From: kr 598,00

  To: kr 748,00

  Skap selvtillit, og styrk selvfølelsen. Det er både historier til bruk om dagen og godnatthistorier.

 4. Glade Barn - Rabattpakke covers

  Glade Barn - Rabattpakke (3 - 7 år) og (8 - 12 år)

  From: kr 378,00

  To: kr 468,00

  Farvel til: Konflikter, sårbarhet, angst, aggressjon, søsken-sjalusi, stressende morninger, leggetids problemer, hyperaktivitet, mobbing .....

 5. Selvfølelse rabattpakke covers

  Selvfølelse rabattpakke (3 - 7) og (8 - 12 år)

  From: kr 378,00

  To: kr 468,00

  Skap selvfølelse og glede for hele din familie. Ekstra selvfølelse til dine barn ...

 6. "Selvfølelse og Selvtillit" - Rabattpakke covers

  "Selvfølelse og Selvtillit" - Rabattpakke (3 - 7 år)

  From: kr 378,00

  To: kr 468,00

  Ditt barn opplever det som historier, men det er faktisk mentaltrening, som styrker selvfølelsen og troen på seg selv. Grunnlaget for en sunn barndom.

 7. "Du er god nok" - Rabattpakke covers

  "Du er god nok" - Rabattpakke (3 - 7 år)

  From: kr 378,00

  To: kr 468,00

  Deilige fantasireiser skaper god nattesøvn og mer selvfølelse til barnet ditt. Det er både historier til bruk om dagen og godnatt historier... Gratis: "Alle liker meg" med Nissene.

 8. Du er herlig Cover

  Du er herlig (3 - 7 år)

  From: kr 228,00

  To: kr 298,00

  Det beste du kan gjøre for ditt barn: Skap ekstra selvtillit, selvfølele og glede. Gi dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordeler: Slutt med leggetid problemer ......
  Dobbel CD/mp3.

 9. Du er vidunderlig Cover

  Du er vidunderlig (3 -7 år)

  From: kr 228,00

  To: kr 298,00

  Godnatt mitt barn og sov søtt. Så er det slutt med lange og slitsomme leggesituasjoner. Ekstra pluss: Ditt barn styrker sin selvfølelse mens det sover. Dobbel CD/mp3.

 10. Du er god nok cover

  Du er god nok (3 - 7 år)

  From: kr 228,00

  To: kr 298,00

  Løs barns søvnproblemer og skap bedre selvfølelse mens de sover. Legg barnet ditt til å sove, rolig og trygt. Den ene historien er laget som en godnatthistorie, og etter litt avspenning går historien i gang og barnet koser seg, samtidig med at barnets selvtillit og selvfølelse styrkes.

 11. Du er noe helt spesielt cover

  Du er noe helt spesielt (3 - 7 år)

  From: kr 228,00

  To: kr 298,00

  "Du er noe helt spesielt" er i likhet med "Du er god nok" fortellinger for barn fra 3 til 7 år. Barnepsykolog anbefaler det som mindfullness til barn. Til å styrke selvfølelse og selvtillit til ditt barn. Den ene historien er samtidig fortalt som en godnatt historie

per side